Menu

Thuis bij Tasche – Peter Dingeldein

In de serie Thuis bij Tasche geven we een kijkje achter de haldeuren van ons bedrijf. Wie werken er, wat doen zij en wat beweegt hen om zich iedere dag voor de volle honderd procent in te zetten voor Tasche en haar klanten? In deze aflevering gaat de aandacht uit naar Peter Dingeldein (42), sinds 2014 werkzaam bij Tasche Staalbouw als monteur.Hoe ben je bij Tasche terechtgekomen?
Er stond een vacature uit, ze zochten een monteur. De functie sprak me meteen aan, daar ik bij mijn vorige werkgever ook als monteur werkzaam was. Maar soms moet je wat anders. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, wilde mijn werk voortzetten bij een ander bedrijf. Bij Tasche heb je zoveel diverse werkzaamheden en projecten. Daar zit heel veel uitdaging in. Bij mijn vorige werkgever was ik vooral werkzaam in de agrarische sector.

Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden?
Dat loopt gelukkig heel erg uiteen. Ik help bij het bouwen van stallen en de constructies daarvan. In het begin heb ik best moeten wennen, maar dat maakt het voor mij speciaal. Je krijgt veel kansen. Het meest heb ik moeten wennen aan de werkwijze, maar al snel kom je tot de ontdekking dat alles goed georganiseerd is hier. Het is laagdrempelig en er zijn korte lijnen. De directie onderscheidt zich niet van de rest van het personeel. Er wordt geluisterd naar de mening van de werknemers.

 

Wat betekent Tasche voor jou?
Het bevalt heel goed. Ik ben geen jobhopper. Dat er een tekort aan mensen is zie je overal in de bouw. Dat hoor je ook van de aannemers. Je moet roeien met de riemen die je hebt. In dat opzicht is Talent Event een mooi initiatief. Het is goed dat zoiets wordt georganiseerd. Daar kun je mensen enthousiast mee maken. Ik zie het ook aan de leerlingen die met ons de bouw op gaan. Ze zijn enthousiast en leergierig. We zijn er er met z’n allen verantwoordelijk voor dat we het vak op een positieve manier doorgeven aan de volgende generatie. 

Hoe zou je de sfeer bij Tasche willen omschrijven?
De sfeer is ontspannen, het klikt met collega’s onderling. Mijn dag begint doorgaans om 06.30 uur bij de werkplaats wanneer we een uur moeten rijden. Vaak ga ik met twee of drie collega’s op pad. Op locatie gaan we aan het werk. Staalconstructie plaatsen, spandjes op een woning zetten. Zoals gezegd, de werkzaamheden variëren heel erg. In totaal hebben we zeven monteurs op verschillende locaties. Het werken op locatie bevalt mij goed. Ik mag graag onder de mensen zijn. De samenwerking is ook mooi om te zien. Als we een grote hal moeten monteren werken er zowel mensen op de grond als boven vanuit een kraan.

Staalbouw
Werken bij Tasche Staalbouw

Loop je stage bij Tasche Staalbouw!

Ben jij op zoek naar een stageplek bij een dynamisch staalconstructiebedrijf? Die plek hebben wij voor jou. Op verschillende afdelingen binnen ons bedrijf hebben wij leuke en vooral leerzame stageplekken beschikbaar. Volg jij een technische opleiding en heb je affiniteit met de staalbouw? Neem dan snel contact met ons op. Neem contact op