Menu

Thuis bij Tasche: Jochem Drop

In de serie Thuis bij Tasche geven we een kijkje achter de haldeuren van ons bedrijf. Wie werken er, wat doen zij en wat beweegt hen om zich iedere dag voor de volle honderd procent in te zetten voor Tasche en haar klanten? In deze aflevering gaat de aandacht uit naar Jochem Drop (22), die al zes jaar als BBL’er werkzaam is binnen ons bedrijf.

Jochem, hoe ben je bij Tasche terechtgekomen?
Dat klopt. Ik ben begonnen met niveau 2, vervolgens niveau 3 en heb net mijn niveau 4 diploma behaald. Ik ben op mijn vijftiende begonnen bij Tasche als vakantiekracht. Op de middelbare school wist ik al dat ik deze opleiding (constructietechnoloog) wilde gaan doen. Vervolgens had ik een halfjaar vakantie, waardoor ik bij Tasche ervaring op ben gaan doen. Daardoor leerde ik het bedrijf alvast kennen en begon ik met een voorsprong aan de opleiding.

Waar is de liefde voor staal vandaan gekomen bij jou?
Ik heb geen idee, niet uit de familie in ieder geval. Ik heb geen familieleden die in het metaal zitten. Dat is begonnen op het Canisius. Ik was er goed in, vond het heel leuk om te doen. Op het Canisius heb ik meegedaan aan lastwedstrijden. Ik heb een regionaal kampioenschap in Kampen gewonnen en zou naar de landelijke finale gaan, maar toen had ik tentamens. Mijn vervanger en teamgenoot heeft daar uiteindelijk gewonnen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?
Ik begin ’s ochtends om 07.30 uur. Het is niet alleen het lassen wat mooi is. Ik krijg werk aangereikt door de projectleiders en dan begint het. Ik doe alles zelf, van de voorbereiding tot de nabewerking. Daartussen ben je onder meer bezig met het zagen van gaten, het maken van platen en het aflassen. Ik sta voornamelijk aan de werkbank, maar ken bijvoorbeeld de boorstraat ook goed. Ik ken redelijk veel machines, dat is makkelijk. Als collega’s afwezig zijn neem ik hun taken over.

Wat is je mooiste project geweest tot nu toe?
Poeh, ik heb heel veel mooie projecten gedraaid. Persoonlijk vond ik Boswerger een hele mooie klus, de wederopbouw van een afgebrande loods. Dat was mijn eindproject. Ik heb van de offerte tot de oplevering meegelopen. Ik hou van moeilijke opdrachten. Hoe meer uitdaging ik heb, hoe meer energie ik krijg. Ik vind het ook leuk om leerlingen te begeleiden. Sietse werkt hier ook als BBL’er. Als hij ergens tegenaan loopt, klopt hij vaak bij mij aan. Dat zijn jongens die heel snel stappen maken.

En je begeleidt ook studenten van het Canisius?
Klopt. Soms krijgen we een groepje leerlingen voor een snuffelstage. Eigenaar Frank Tasche neemt ze dan eerst mee voor een rondleiding, waarna ze bij mij de praktijk leren. ’s Ochtends bereid ik dat al voor, zodat ze de hele middag kunnen lassen. Ik had niet zo lang geleden een student, dat was echt een natuurtalent.

Wat betekent Tasche voor jou?
Tasche is een prachtig bedrijf waar ik met heel veel plezier naartoe ga. Er hangt een prettige werksfeer, het personeel gaat goed met elkaar om en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de werknemers. Het contact is prettig, er wordt naar je geluisterd. Als ik van mening ben dat er dingen beter kunnen, dan wordt gekeken of we dat kunnen doorvoeren. Ik voel me gewaardeerd en dat vind ik belangrijk. Ik hoop hier nog lang te mogen werken.

Staalbouw
Werken bij Tasche Staalbouw

Loop je stage bij Tasche Staalbouw!

Ben jij op zoek naar een stageplek bij een dynamisch staalconstructiebedrijf? Die plek hebben wij voor jou. Op verschillende afdelingen binnen ons bedrijf hebben wij leuke en vooral leerzame stageplekken beschikbaar. Volg jij een technische opleiding en heb je affiniteit met de staalbouw? Neem dan snel contact met ons op. Contact